Conferinta de lansare a proiectului “Click Centenar-Priveste Romania Noastra!”

Click Centenar

Istorie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sala mare a Primariei Zimnicea a gazduit astazi conferinta de lansare a proiectului “Click Centenar-Priveste Romania Noastra!”, proiect initiat de Asociatia “Parteneri pentru o Comunitate Europeana”, in parteneriat cu Primaria Zimnicea si Societatea de Stiinte Istorice, filiala Teleorman.

Proiectul se adreseaza elevilor din judet, si isi propune redarea realitatilor istorice de acum 100 de ani in comparatie cu cele de astazi, prin intermediul artei fotografice digitale.
Peste 60 de elevi si profesori din judetul Teleorman au luat parte astazi la Zimnicea, la  conferinta de lansare a Proiectului “Click Centenar-Priveste Romania Noastra!”, un proiect care are ca scop final o cat mai buna cunoastere  si constientizare  in randul elevilor a momentului 1918, a  importantei, semnificatiei si implicatiilor sale pentru generatiile actuale. Proiectul a fost initiat de Asociatia “Parteneri pentru o Comunitate Europeana”, in parteneriat cu Primaria Zimnicea si filiala judeteana a Societatii de Stiinte Istorice.
Toti vorbitorii au subliniat importanta subiectului ales, necesitatea unui astfel de demers in randul tinerilor, atat ca si continut, cat si ca modalitati de implementare, au vorbit despre momentul 1918 in istoria romanilor, atat la nivel general, cat si ca ilustrare a trecutului local al orasului Zimnicea.
Proiectul are ca data de finalizare inceputul lunii noiembrie, timp in care cei peste 180 de elevi teleormaneni implicati vor desfasura o serie de activitati specifice  manuirii artei fotografice digitale, cu subiect istoric. Astfel, vor lua parte la ateliere tematice de arta fotografica digitala si pe teme de istorie, la final fiecare participant urmand sa realizeze 2 fotografii care sa redea realitatile istorice de acum 100 de ani, si momentul prezent. Produsele astfel rezultate vor alcatui o expozitie care va ajunge in toate cele 5 orase ale judetului.