Istoria Romantei de la inceput pana in prezent

Casa Romanţelor

Istorie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Putini sunt cei care stiu ca in Targoviste, exista un  loc aparte. Este situat in centrul muncipiului, intr-o cladire cocheta. O data ce ai pasit aici, te cuprinde nostalgia. Vorbim despre Casa Romanţei. Este locul unde istoria acestui gen muzical este prezentata de la inceputuri pana in prezent.

Romanţa, unul dintre cele mai vechi subgenuri ale muzicii uşoare româneşti era definită ca „un cântec tânguios, o istorioară veche, în versuri naive”. Este înrudită cu liedul. Melodia este strofică, iar textul liric este ca o mărturisire directă a unor sentimente pe înţelesul tuturor.
Casa Romantei a apaurt in Targoviste in anul 2017. Ideea înființării  aparține fondatorului și președintelui Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, Teodor Vasiliu, doctor în istorie, dar si fondatorul Festivalului National de Romante „Crizantema de aur”.
O data ce ai pasit in Casa Romantei, te asteapta o lume aparte. Este locul unde te invita la meditatie, iar fotografiile artistilor care canta romante iti zambesc, iti sunt prieteni.
Si cladirea are povestea ei. Este locul unde in 1968 a fost semnat actul infiintarii Festivalului National de Romante “Crizatema de aur”.
Despre acest loc plin de istorie ar fi multe de spus. Insa, cel mai bine ar fi ca voi, calatorilor, sa il vizitati.