Lectia Micii Uniri la Biblioteca din Zimnicea

Lectia Micii Uniri

Istorie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Momentul unirii  Principatelor Romane de la 1859 nu a trecut neobservat nici la Zimnicea, acolo unde Biblioteca Oraseneasca a gazduit astazi o lectie deschisa pe tema Micii Uniri.

Elevii clasei a 7-a de la Scoala Gimnaziala nr. 2 Zimnicea au fost astazi protagonistii unei lectii deschise pe tema Unirii Principatelor Romane de la 24 Ianuarie 1859, lectie gazduita de biblioteca publica a orasului. Despre momentul si contextul Micii Unirii a vorbit profesoara Elena Ichim.
Momentul artistic pus ad-hoc in scena de elevii scolii zimnicene a adus si mai aproape atmosfera de incordare si entuziasm traita de romanii din cele doua principate-Moldova si Tara Romaneasca- in luna ianuarie a anului 1859.
Pe langa aducerile aminte si recapitularile lectiilor din manualul de istorie, rememorarea momentului de la 24 Ianuarie 1859 reprezinta una dintre cele mai importante lectii de patriotism ,curaj si sacrificiu care ne-au ramas mostenire de la generatia lui Cuza si  Kogalniceanu, pe aceasta temelie stand de altfel si realizarea statului roman modern.