Program educational derulat de Muzeul Judetean la C.N. Anastasescu

Program educational

Istorie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

"Rebeliunea legionara in judetul Teleorman" a fost tema evenimentului  desfasurat in aula Colegiului National Anastasescu de Muzeul judetean in cadrul programului educational "Muzeul - sursa de educatie".

In cadrul manifestarii au fost marcate evenimentele dramatice petrecute in Romania si in judetul Teleorman la mijlocul secolului XX.
Elevii Colegiului National Anastasescu au participat la o un program educativ desfasurat de Muzeul judetean Teleorman chiar in liceul lor.Tema abordata de istorici in cadrul manifestarii a fost "Rebeliunea legionara in judetul Teleorman. Au fost marcate evenimentele petrecute in Romania la mijlocul secolului XX, preluarea puterii de Guvernul National Legionar in 1940, dar si ruptura dintre Antonescu si legionari concretizata in Rebeliunea legionara din ianuarie 1941, desfasurarea si urmarile ei in judetul Teleorman.
Evenimentul s-a desfasurat in cadrul programului educational "Muzeul - sursa de inspiratie" derulat de Muzeul judetean Teleorman in colaborare,la nivel local, cu institutii de cultura si invatamant.