Simpozion dedicat zilei de 9 mai la Muzeul de istorie din Rosiori

Simpozion

Istorie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La Muzeul municipal de Istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede a avut loc un simpozion dedicat zilei de 9 mai, zi cu tripla semnificatie istorica pentru Romania. Invitatii la eveniment au vorbit despre momentele istorice ale zilei de 9 mai 1877, 1945 si 1950.

Semnificatia istorica a zilei de 9 mai fost tema simpozionului desfasurat, ieri, la Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede dedicat zilei care marcheaza trei momente importante in istoria romanilor, Ziua independentei Romaniei, Ziua victoriei impotriva fascismului in Europa si cea a Europei unite.
Despre importanta momentelor istorice ce au avut loc pe data de noua mai a vorbit profesorul Victor Osaceanu. Istoricul rosiorean a pus accent pe evenimentele legate de independenta Romaniei considerat cel mai important moment istoric al acestei zile pentru poporul roman.
Evenimentul de la Muzeul de istorie Petre Voivozeanu  a fost organizat de Directia pentru Cultura, Educatie, Creatie si Sport, cu sprijinul Consiliului local si Primariei municipiului  Rosiorii de Vede.