Lansare carte “Dragoste pe Vit” - Valerian Iliescu

Valerian Iliescu

Lansari de carte
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O noua carte a fost lansata la Biblioteca Judeteana Marin Preda din Alexandria. Este vorba despre romanul “Dragoste pe Vit”, ce poarta semnatura lui Valerian Iliescu, Inspector adjunct in cadrul politiei muncipiului Turnu Magurele.

Autorul este originar din localitatea olteana Oporu, iar povestea romanului, care este una adevarata, o stie de la mama sa. Deasemenea personajul principal, Ionel, este din aceeasi localitate, actiunea intamplandu-se in perioada Razboiului de Independenta de la 1877.


“Dragoste pe Vit”, aceste este titlul cartii semnata Valerian Iliescu, ce a fost lansata in sala de lectura a Bibliotecii Judetene Marin Preda din Alexandria. La aceast eveniment au luat parte oaspeti de seama din judetele Olt si Teleorman.
De la  eveniment, nu au lipsit autoritatile judetene, acestea fiind reprezentate de catre vicepresedintele Consiliului Judetean, Cornel Bleaja, care a precizat ca atat cititul cat sic area sunt 2 lucruri importante in viata noastra.
Si pentru ca autorul, Valerian Iliescu, prin nastere este oltean, iar personajele romanului sunt din localitatea natala, Oporu, la aceasta lansare a fost prezent primarul localitatii. Edilul a mentionat ca este o onoare invitatia.

Despre  romanul“Dragoste pe Vit”, criticul literar, Cecilia Romaniuc, a declarat ca este o frumoasa carte de dragoste, este o istorie romantata.
Si pentru ca autorul, este adjunctul politiei municipiului turnu Magurele, prezent printre invitati a fost si actualul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Teleorman, care l-a felicitat pe Valerian Iliescu.
Autorul, Valerian Iliescu, a declarat ca povestea romanului sau se refera la o parte a eroilor neamului romanesc.
Valerian Iliescu a debutat în lumea scrisului românesc la revista ,, Misiune continuă”, cu povestirea ,,Din pământul românesc se aude un strigăt disperat, ajunge!” și in ediția 2005 a almanahului ,,Pentru Patrie”, cu drama,,Abia târziu in noapte, pescărușul reuși să zboare”.Din anul 2006 se alătură în calitate de co-autor  profesorului  scriitor  Victor Constantin, în cărțile publicate ,,Doamna-Peste ani și ani” și ,,Peregrini prin America”.