Lansare de carte si film la Consiliul Judetean Teleorman

Lansare carte si film

Lansari de carte
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Judetean Teleorman, prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Teleorman a organizat astazi, pentru a cinsti memoria eroilor teleormaneni, o lansare de carte, ce cuprinde informatii privitoare la nume mari de generali si cadre militare remarcante, dar si un film militar, realizat de interpreta de muzica populara, Floarea Calota.

Profitand de insemnatatea zilei de 17 mai, Ziua Eoilor, dar si Inaltarea Mantuitorului Iisus Hristos, institutia culturala judeteana a adunat in sala de sedinte a Consiliului Judetean Teleorman, veterani de razboi, istorici, o clasa de elevi de la Scoala Generala nr. 5 din Alexandria, dar si alti invitati, pentru o manifestare dedicata militarilor.
Consiliul Judetean Teleorman a fost reprezentat la acest eveniment de vicepresedintele, Florin Piper Savu.
„Teleorman - Nume intrate in istoria militara romaneasca” este cartea scrisa de Viorel Ciobanu si Constantin Ucrain, o lucrare ce cuprinde nume importante din randul armatei romane, tiparita la Alexandria, care va ajunge in toate bibliotecile din tara.
Fiind in sala si 3 veterani de razboi, Consiliul Judetean le-a oferit acestora distinctii de onoare, in semn de apreciere si vesnica recunostinta. Povestirile reale si emotionante ale veteranilor de razboi, spuse din memorie au captat atentia tuturor celor prezenti la eveniment, fiind catalogate ca lectii de istorie veritabile.
„Ce este razboiul: o masina de tocat carne umana, pe pamant, in aer si pe apa”, cu aceasta fraza si cu lacrimi in ochi si-a incheiat pledoaria veteranul de razboi, Costica Lungu.
Tot Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Teleorman a sprijinit interpreta de muzica populara, Floarea Calota sa lanseze pe piata un DVD, un film militar, cu o durata de o ora, in care este prezentat un erou, de la nastere si pana la moarte.
In incheiere, teleormaneanca Florea Calota a tinut sa precizeze ca a indragit dintotdeauna uniforma militara si ca, citez: „daca s-ar fi nascut baiat, ar fi fi fost soldat”. Evenimentul s-a sfarsit cu vizionarea filmului.