Lansarea volumul 19 al Colectiei Drum

Colectia Drum

Lansari de carte
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Inca un volum semnat de profesorul Gheorghe Vlad a vazut lumina tiparului si a fost oferit publicului in cadrul unui eveniment special organizat de Directia pentru Cultura a municipiului Rosiorii de Vede.

Personajul principal al cartii este Elisabeta, prima regina a Romaniei. Publicistul si istoricul Gheorghe Vlad surprinde din nou publicul rosiorean cu o carte din seria dedicata personalitatilor din familia regala. Volumul 17 din Colectia Drum, lansat, astazi, la Casa municipala de cultura din Rosiorii de Vede "Carmen Sylva -regina poeta a Romaniei" ne prezinta istoria primei regine a Romaniei si pasiunile ei. Cu ocazia acestui eveniment cultural si istoric ce marcheaza 100 de ani de la moartea Reginei Elisabeta a transmis un mesaj si PS Galaction Stanga, episcopul Alexandriei si Teleormanului, institutie ce a sprijinit publicarea unor volume semnate de Gheorghe Vlad.

Regina Elisabeta a Romaniei cu pseudonimul sau literar Carmen Sylva a incetat din viata pe 18 februarie 1916 si a fost nu numai prima regina a Romaniei dar si prima regina scriitoare. Gheorghe Vlad si-a facut deputul publicistic in 2008 si este autorul unor carti istorice memorabile printre care se numara si cea dedicata Reginei Maria, sotia Regelui Ferdinand I. Volumul a carui lansare a avut loc astazi a fost tiparit cu sprijinul Cosiliului local al municipiului Rosiorii de Vede si Directiei pentru Cultura, Educatie, Creatie si Sport.