Leonard Voicu a lansat “Funia rosie”

Leonard I. Voicu

Lansari de carte
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O noua lansare de carte a avut loc miercuri, in sala de lectura a Bibliotecii Judetene Marin Preda din Alexandria, este vorba despre “Funia rosie”, ce aprtine scriitorului Leonard I. Voicu.

La eveniment a luat parte si directorul editurii unde cartea a fost tiparita. Acesta a declarat ca scrierea lui Leonard I. Voicu are personaje care îți pătrund în suflet. Sunt bine conturate, cu dureri și păcate, cu iubiri fierbinți, cu dorinți în salturi, unele de parvenire, cu regrete care nu se pot șterge.
„Funia roșie” cuprinde trei nuvele: cea care dă titlul volumului, apoi, „Voiaj de neuitat” și, a treia, „Prietenul nostru, trenul” – toate, caracterizate lapidar, sub o definiție uniformă: fond puternic, acțiune dinamică, strânsă, conflicte concentrate și bine caracterizate.

 
 În prima nuvelă, „Funia roșie”,  teatrul acțiunii este un sat teleormănean, Antonești, aflat undeva în Câmpia Română, între Roșiorii de Vede și Alexandria.
Autorul s-a născut la 6 ianuarie 1962, a absolvit Liceul Agro-Industrial din Dragomireşti-Vale, continuându-și studiile la Facultatea de Medicină Veterinară – Institutul Agronomic „Nicolae Bălcescu” din București. În 1991, s-a stabilit în  Canada, la Montreal. Leonard I. Voicu este legat de meleagurile teleormănene prin înaintașii familiei sale, mărturisind că a petrecut vacanțe de neuitat pe meleaguri moromețiene, dar și prin eroii din carte.