Boboteaza la Zimnicea

Zimnicea a sarbatorit astazi Boboteaza, sau Botezul Domnului, ultimul mare praznic religios al anotimpului de iarna. La ceremonii a luat parte si PS Galaction Stanga, episcopul Alexandriei si Teleormanului. Potrivit traditiei locale, astazi a avut loc si botezul cailor, iar la final aruncarea crucii in apele Dunarii.

Dansul caprei

Ursul, capra, scenete cu obiceiuri de pe meleaguri românești, dar poate cel mai important, straiele populare din mai toate zonele țării au poposit aseară în municipiul reședință de județ. ”Iată, vin colindătorii!” este festivalul organizat de autoritățile județene în pragul sărbătorilor de iarnă.

Festival traditii, obiceiuri

A treia editie a Festivalului de traditii si obiceiuri de iarna ”Iata, vin colindatorii!” a avut loc ieri la Alexandria. Acesta a fost organizat de catre Consiliul Județean Teleorman prin Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman in parteneriat cu Primaria Alexandria.

Datini si traditii de Pasti

Mai putin de 2 saptamani de despart de Invierea Domnului, astfel ca, institutiile de cultura se pregatesc explicand copiilor despre datinile si traditiile de Pasti. Una dintre ele este si Muzeul Judetean de Istorie, unde a organizat o activitate in care au fost implicati elevii clasei I-a B din cadrul Scolii Gimnaziale Stefan cel Mare din Alexandria.

Mai multe articole...