Datini si traditii de Pasti

Mai putin de 2 saptamani de despart de Invierea Domnului, astfel ca, institutiile de cultura se pregatesc explicand copiilor despre datinile si traditiile de Pasti. Una dintre ele este si Muzeul Judetean de Istorie, unde a organizat o activitate in care au fost implicati elevii clasei I-a B din cadrul Scolii Gimnaziale Stefan cel Mare din Alexandria.

Festival traditii, obiceiuri

A treia editie a Festivalului de traditii si obiceiuri de iarna ”Iata, vin colindatorii!” a avut loc ieri la Alexandria. Acesta a fost organizat de catre Consiliul Județean Teleorman prin Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman in parteneriat cu Primaria Alexandria.

Festival de 1 Decembrie

In decembrie rosiorenii sarbatoresc romaneste cu muzica si nelipsita fasole cu carnati. In acest an manifestarile de ziua nationala incep mai devreme cu un festival de folclor si traditii la care participa copiii din municipiul Rosiorii de Vede dar si ansambluri folclorice din alte localitati.

Nasterea Maicii Domnului

În fiecare an, la data de 8 septembrie, creștinii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor drept Sfânta Măria Mică. Este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie și totodată cea mai mare sărbătoare a toamnei.

Mai multe articole...