Ansamblul de dansuri Florile Teleormanului din Contesti duce traditia mai departe

Florile Teleormanului

Traditii si obiceiuri
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

”Florile Teleormanului”, ansamblul de dansuri al comunei Conțeşti, duce mai departe bogata traditie folclorica locala. Infiintat in urma cu mai mai putin de 6 ani, ansamblul s-a nascut in urma unui proiect scolar de prevenire a abandonului scolar.

Dupa 1 an este preluat de primarie si capata trasaturi profesioniste. Numeroasele premii adunate intre timp si numarul foarte mare de membri  fac la momentul actual din ansamblul conțeştean o poveste locala de succes.
Proiectul ansamblului focloric “Florile Teleormanului” a luat nastere in primele luni ale anului 2012, initial ca un proiect scolar menit sa previna abandonul scolar in randul elevilor scolii din Conțeşti, oferind o alternativa atractiva la cursurile propriu-zise pentru  tinerii  aflati in riscul de a-si abandona studiile. Dezvoltarea rapida a grupului a determinat primaria comunei Conțeşti sa preia ansamblul sub tutela ei, care a capatat astfel un statut profesionist.
Initiativa crearii unui ansamblul de dansuri populare la Conțeşti a prins rapid radacini si datorita bogatei traditii locale in acest domeniu. Cu circa 100 de dansatori de toate varstele, ansamblul polarizeaza la momentul actual o buna parte din energiile tinere ale localitatii.
“Florile Teleormanului”, ansamblul de dansuri al comunei Conțeşti duce astfel mai departe traditia locala. Prin numarul si importanta premiilor castigate de dansatorii contesteni  in cei mai putini de 6 ani de existenta ai ansamblului, prin numarul mare al celor pasionati de jocul popular, si nu in ultimul rand prin emulatia locala starnita, Ansamblul “Florile Teleormanului” reprezinta o reala poveste locala de succes.