Atelier de creatie despre traditii si obiceiuri romanesti la Muzeul de istorie

Atelier de creatie

Traditii si obiceiuri
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Elevii tarilor partenere in cadrul proiectului ERASMUS+ "Cultural Treasure Chest" au reprodus, prin desen, costumul popular romanesc dupa o vizita la Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede.

Atelierul de creatie realizat in parteneriat de Directia de cultura a municipiului Rosiorii de Vede si Scoala Alexandru Deparateanu face parte din programul activitatilor desfasurate in cadrul intalnirii de lucru a elevilor si profesorilor din tarile partenere.
In cadrul proiectului ERASMUS+ Cultural Treasure Chest", Directia pentru cultura a municipiului Rosiorii de Vede si Scoala Alexandru Deparateanu au organizat la Muzeul de istorie un atelier de creatie unde elevii si profesorii din tarile partenere, Italia, Turcia, Bulgaria au reprodus in desenele lor, costumul popular romanesc. Ei au avut ca sursa de inspiratie costumele din patrimoniul muzeului, aflate in expozitiile permanente pe care au avut ocazia sa le viziteze in cadrul acestei activitati cuprinse in programul intalnirii gazduite de Scoala Alexandru Deparateanu, in aceasta saptamana.
Reprezentantii scolilor partenere di Turcia, Italia si Bulgaria vor participa, maine, in ultima zi din cadrul intalnirii de proiect, in Romania, la o excursie culturala prin Bucuresti.