Colinde din toate colturile tarii au rasunat aseara in Alexandria

Dansul caprei

Traditii si obiceiuri
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ursul, capra, scenete cu obiceiuri de pe meleaguri românești, dar poate cel mai important, straiele populare din mai toate zonele țării au poposit aseară în municipiul reședință de județ. ”Iată, vin colindătorii!” este festivalul organizat de autoritățile județene în pragul sărbătorilor de iarnă.

Zeci de colindători le-au urat aseară alexăndrenilor sănătate, la mulți ani și toate cele bune, acum, în prag de sărbători. Aflat la cea de-a cincea ediție, Festivalul de Tradiții și Obiceiuri de iarnă, ”Iată, vin colindătorii!” s-a desfășurat în centrul municipiului reședință de județ, la fel ca și în anii anteriori. Înainte de deschiderea festivalului, grupurile de colindători au colindat în zona pietonală.
Organizatorii acestui eveniment au instalat scena, pe care au urcat colindătorii, în zona fântânii arteziene din Alexandria.
Ulterior, urșii, capra și ceilalți colindători le-au urat zecilor de spectatori care au dorit să ia parte la aceste tradiții păstrate din moși strămoși au urcat pe scenă.
Ținutul Bucovinei a fost reprezentat pentru a treia oară în Teleorman, de Ansamblul ”Poenița” din Poiana Stampei.
Autoritățiel județene încearcă să păstreze obiceiurile străbune. Așa s-a născut și acest festival al tradițiilor sărbătorilor de iarnă. Și, iată că, nu ne-am pierdut, totuși, rădăcinile, ba, chiar, păstrătorii de tradiții spun că tinerii au început să fie din ce în ce mai interesați de acest domeniu.