Festivalul “Iata, vin colindatorii” la a treia editie

Festival traditii, obiceiuri

Traditii si obiceiuri
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

A treia editie a Festivalului de traditii si obiceiuri de iarna ”Iata, vin colindatorii!” a avut loc ieri la Alexandria. Acesta a fost organizat de catre Consiliul Județean Teleorman prin Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman in parteneriat cu Primaria Alexandria.

Centrul muncipiul Alexandria a rasunat de colinde romanesti ieri dupa amiaza. Cu aceasta ocazie a fost organizata a trei editie a Festivalului de traditii si obiceiuri de iarna “Iata, vin colindatorii!”. Deschiderea a fost facuta de catre presedintele Consiliului Judetean, Danut Cristescu.
Alaturi de acesta s-a aflat si viceprimarului muncipiului Alexandria, Augustin Ioan.
Pe scena amplasata in centrul urbei au urcat ansamblurile teleormănene Grupul bărbătesc ”Burnasul” și Corala ”Axios”, dar și soliști și ansambluri folclorice renumite din țară: - Laura Erhan și Ansamblul ”Poienița” din Poiana Stampei județul Suceava - Ansamblul ”Junii Crișului” din Dieci, județul Arad - Ansamblul ”Mugurelul” din Sighetul Marmație, județul Maramureș - Radu Lazăr și Grupul de colindători ”Someșenii”, județul Cluj - Claudia Torop, Ion Drăgan, Carmen Sarcină și Ansamblul ”Roua” din Cloșani, județul Gorj.
Inainte de spectacol, trecatorii au putut vedea si parada grupurilor de colindători.