Alte categorii

Lavinia Teodorescu

Educatia la zi

Tanara rosioreanca Lavinia Teodorescu si-a incheiat primul an de studii la Harvard si se pregateste pentru o vacanta activa in Senegal si China. In cele cateva zile petrecute acasa, la Rosiorii de Vede, Lavinia si-a facut timp sa ne vorbeasca despre primul ei an de studentie la cea mai prestigioasa universitate din lume.

Campanie de informare

Educatia la zi

A doua editie a campaniei “Informare acasa!Siguranta in lume”, a ajuns si la Alexandria. Aceasta este lansata de Ministerul Romanilor de Pretutindeni si isi propune incurajarea informării prealabile a românilor înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării, precum și stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă.

Protest Spiru Haret

Educatia la zi

In aceasta dimineata, aproximativ 30 de profesori afiliati Federatiei Sindicale “Spiru Haret” Teleorman au protestat pe platoul din fata Casei de Cultura din Alexandria. Motivul acestei pichetari il reprezinta diminuarea concediului de odihna dar si plata per elev.

Atelier creatie

Gradinita

Micutii de la Gradinita Nr. 4 Rosiorii de Vede au fost invitatii Muzeului municipal de istorie la atelierul de creatie dedicat costumul popular. In cadrul acestui proiect educational initiat de Directia pentru cultura, copiii au reprodus prin desen piesele si cusaturile costumul popular romanesc.

Spectacol umanitar

Gradinita

Micutii gradinitei Ion Creanga din Alexandria, au organizat alaturi de cadrele didactie si parinti spectacolul “Din inima, pentru inima”. Acesta a adus in prim plan cea mai iubita fiinta, mama, dar in acelasi timp a fost si unul umanitar, s-au stran bani pentru micutul Eric Mitran, care este grav bolnav.

Gradinita 6 Alexandria

Gradinita

Pichindeii celor sase grupe ale Gradinitei cu program prelunigit numarul 6 din Alexandria sunt pregatiti sa il astepte pe Mos Nicolae. Ieri, acestia au participat la diferite ateliere in care acestia au creat diferite obiecte.

Ioana Sorina Rusu

Scoala

Anul acesta la examenul de Evaluare Natională in Teleorman, doar o singura medie de 10 a fost obtinuta. Cea care a reusit aceasta performanta este Ioana Sorina Rusu, eleva a Scolii Gimnaziale “Alexandru Depăraţeanu” din Roţiorii de Vede, unitate şcolara de cartier.

Liceul Tehnologic

Scoala

Detalii socante ies la iveala dupa ce mama unui elev de clasa a-IX A al Liceului Tehnologic numarul 1 din Alexandria a sesizat autoritatile cu privire la faptul ca fiul sau ar fi agresat sexual in repetate randuri de 4 colegi. Familia a depus si o plangere la politie, iar pe fir au intrat si cei de la Protectia Copilului. Ancheta este in curs de desfasurare.

Atelier de dezvoltare

Scoala

Elevii Colegiului National Anastasescu au luat parte la prima activitate de dezvoltare personala despre iubire. Activitatea, prima de acest gen a fost organizata de Biblioteca municipala Gala Galaction impreuna cu Biblioteca judeteana Marin Preda ce si-au propus sa dezvolte principiul de biblioteca inovatoare cu astfel de abordari provocatoare si utile, in mod special tinerilor.

Aboneaza-te acum

mediasudtv.ro