An de an, pe 26 septembrie se sarbatoreste ziua limbilor straine

Ziua Europeana a Limbilor

Educatia la zi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Activitatea dedicată Zilei Limbilor Străine a facut parte din Programul Activităţilor ştiinţifice, metodice si culturale cuprinse in Planul Managerial al Casei Corpului Didactic Teleorman, pentru anul școlar 2017-2018.

Eliza Sotirescu, directorul institutie a sprijinit logistic această manifestare și i-a încurajat pe profesori și elevi deopotrivă să marcheze evenimentele importante pentru educație.
Ziua Limbilor Străine, sărbătorită an de an pe 26 septembrie, este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învățarea limbilor străine pe durata vieții.
In cadrul actiunii de astazi au avut loc si mai multe momente artistice.
Se știe că Sărbătoarea a debutat în anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei Anul European al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, în jurul datei de 26 septembrie, în fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei se sărbătorește Ziua Limbilor Europene. În Europa se vorbesc 23 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară. Ziua Europeană a Limbilor are ca obiectiv să atragă atenția publicului asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor.