Astazi a fost lansat proiectul Alege Scoala

Proiect scolar

Educatia la zi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Proiectul Alege scoala a fost lansat astazi in Episcopia Alexandriei si Teleormanului. Acesta se va desfasura in perioada martie – noiembrie, urmand a fi infiintate si dotate 50 de centre educationale inovative.

Proiectul  Alege scoala a fost lansat astazi la Alexandria. Acesta se deruleaza in perioada martie – noiembrie 2015, in cadrul unui parteneriat intre Mitropolia Moldovei si Bucovinei si Patriarhia Romana. Proiectul isi propune implementarea unui plan de actiune si masuri la nivel multiregional pentru prevenirea fenomenului de parasire timpurie a scolii si mentinerea in sistemul de educatie a persoanelor expuse acestui risc. Beneficiarii proiectului, 850 de copii si 500 de parinti. In prima parte a intalniri a fost prezentat mesajul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

La actiune a fost prezent P.S. Galaction Stanga, episcop al Alexandriei si Teleormanului, dar si autoritatile locale.
In cadrul proiectului Alege scoala se va infiinta si dezvolta o retea regionala pentru imbunatatirea educatiei prin infiintarea si dotarea a 50 de centre educationale inovative ce vor furniza servicii de consiliere si asistenta educationala. In aceste centre vor fi organizate activitati de tip „scoala de vara” pentru 750 de elevi apartinand grupurilor vulnerabile si familiilor acestora.
Proiectul a fost finantat prin Fondul social european, Programul operational sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane 2007 – 2013.