Cum se transforma lana in martisor?!

Martisoare handmade

Educatia la zi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O idee inedită despre confecționarea mărțișoarelor, având în vedere faptul că, peste câteva săptămâni, doamnele și domnișoarele vor primi ”vestitorul primăverii” a avut Violeta Zaharia. Aceasta învață copilașii cum se poate transforma lâna într-un obiect deosebit.

În ultimii ani, mărțișoarele handmade sunt la mare căutare în rândul cetățenilor. Un nou atelier de creație, inițiat de de zâna cea bună, Violeta Zaharia se derulează timp de patru săptămâni, într-o sală, pusă la dispoziție de Biblioteca Județeană ”Marin Preda”, din Alexandria.
Entuziasmul și bucuria cu care lucrau lâna, pusă la dispoziție de Violeta se citea pe fețele copiilor. Cea mai mare parte dintre ei știau exact pentru cine confeționează mărțișoarele.
Ba, mai mult, pentru că vorbim de un atelier de creație, în timp ce le explica cum trebuie ”modelată” lâna, Violeta Zaharia i-a rugat pe cei mici să se gândească la o poveste despre zâna pe care o aveau în lucru.
După expoziția din data de 4 martie, mărțișoarele confecționate din lână vor fi oferite bătrânelor din centrul de la Talpa.