Drepturi egale - sanse egale

Scoala Zaharia Stancu

Educatia la zi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In editia 2014 a Campaniei Globale pentru educatie s-a implicat activ si Scoala Zaharia Stancu din Rosiorii de Vede care a desfasurat o serie de activitati educative privind combaterea discriminarii si accesul la o educatie de calitate a copiilor cu dizabilitati. Elevii  au aflat de la coordonatorii proiectului ce inseamna dizabilitate  si cu ce se confrunta familiile copiilor cu dizabilitati, au prezentat eseuri  poezii si desene create de ei.

Scoala Zaharia Stancu din Rosiorii de Vede este implicata in Campania globala pentru educatie, editia 2014 ce se desfasoara sub sloganul "Drepturi egale- sanse egale". Prin activitatile lor, elevii si dascalii incearca sa atraga atentia asupra problemelor cu care se confrunta familiile persoanelor cu dizabilitati, ca dreptul la educatie apartine fiecarui copil iar dizabilitatea nu poate fi o bariera.

In cadrul activitatii, elevii au prezentat, eseuri si poezii create de ei, au amenajat o mica expozitie de desene incercad fiecare cu imaginatie si talent sa atraga atentia asupra drepturilor si a sanselor egale pentru toti copiii.

Pentru ultima etapa a proiectului educativ copiii pregatesc pachete cu hainute si jucarii pe care le vor dona elevilor cu dizabilitati de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva din Rosiorii de Vede.