Intalnire transnationala in cadrul unui proiect Erasmus+

Intalnire transnationala

Educatia la zi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 5 – 8 aprilie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman se desfasoara a doua intalnire transnationala in cadrul unui proiect Erasmus+. La acesta, alaturi de Romania mai participa tari precum Irlanda de nord, Anglia, Solvacia si Turcia.

Inspectorartul Scolar Judetean Teleorman este gazda celei de-a doua întâlniri din cadrul unui proiect transnațional. Institutia coordonatoare provine din Irlanda de Nord, avand ca parteneri tarile Romania, Anglia, Slovacia si Turcia. Parteneriatul strategic urmărește cooperarea celor șase instituții în scopul dezvoltării de bune practici în problematica mentoratului pentru incluziune socială, tematică abordată diferențiat de către parteneri în funcție de profilul acestora.
În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte privind activitățile care vor fi realizate în cadrul parteneriatului, în special cu referire la stabilirea structurii și conținuturilor unui program de formare în domeniul mentoratului pentru incluziune socială. Cursul va fi pilotat în fiecare instituție parteneră, astfel încât 132 de persoane își vor dezvolta competențele și abilitățile de mentor comunitar.
Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Agenţiei Naţionale a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, în cadrul programului ERASMUS+ 2014-2020 și se derulează în perioada 1 octombrie 2015 – 31 august 2017.