Ora de cod - implementat cu succes la Scoala Buzescu

Ora de cod

Educatia la zi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Elevii scolii gimnaziale din Buzescu, judetul Teleorman, au luat parte la un nou proiect. Acesta este desfasura la nivel national si este intitulat ”Ora de cod”. Prin intermediul acestuia oricine poate invata cum sa programeze un computer. Unitatea de invatamant face parte din cele 1200 la nivel national care au implementat “Ora de cod”.

“Ora de cod”, este un nou proiect care se desfasoara atat la nivel mondial cat si national. Prin intermediul acestuia oricine poate invata cum sa programeze un calculator. Si pentru ca fara tehnologie, in zilele noastre nun e putem descurca, proiectul a fost implementat astazi si la scoala gimnaziala din Buzescu. La acesta au luat parte elevii claselor a-2-a, a-4-a si a-8-a. Unitatea de invatamant face parte din cele 1200 la nivel national care au implementat “Ora de cod”
In cadrul orei de cod, elevii particpanti au avut parte si de o surpriza. Prin intermediul internetului, acestia au avut oaspeti de seama. Doi specialisti din cadrul Bitdefender, le-au dezvaluit micutilor secretele tehnologiei. Deasemenea oaspetii nu au scapat asa usor, iar elevii le-au adresat cateva intrebari.
La finalul intalnirii virtuale, cei 2 specialisti IT au facut copiilor si o promisiune. La anul elevii vor merge sa viziteze centrul din Bucuresti. Acolo copiii vor invata cate ceva din tainele informaticii.