Scandal pentru un loc la gradinita

Politist

Educatia la zi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In aceasta dimineata mama unui copil ne-a sesizat ca nu i-a fost primit copilul la Gradinita din comuna Vedea. Motivul acestui refuz venit din partea directoarei institutiei de invatamant ar fi ca nu a facut cerere de inscriere in timp util iar acum nu mai sunt locuri.

In timp ce se deruleaza campanii de prevenire a abandonului scolar si toata lumea se plange ca a scazut numarul copiilor cuprinsi intr-o forma de invatamant o mamica din comuna Vedea incearca cu disperare sa-si duca copilul la gradinita dar nu este primit. In aceasta dimineata copilul de cinci ani s-a intors acasa cu ghiozdanelul pregatit de gradinita pentru ca nu mai sunt locuri si pentru el.Singura explicatie pe care mama a primit-o de la conducerea scolii din comuna Vedea unde este arondata gradinita a fost ca parintii nu au facut cerere de inscriere in primavara si copilul nu mai poate fi inscris.

Impiedica intrarea in scoalaAm incercat sa aflam si pozitia conducerii scolii in legatura cu aceasta situatie dar ne-am lovit de atitudinea aproape razboinica a soferilor microbuzelor scolare transformati in agenti de paza care ne-au interzis accesul in scoala. Nu numai ca nu am reusit sa discutam cu nimeni din conducerea scolii sau cu educatoarea de la gradinita dar s-au incuiat usile, oamenii au facut scut in fata usi ca nu cumva echipa de ziaristi sa vorbeasca cu cineva iar in cateva minute si-a facut aparitia si un agent de politie care a uitat sa se legitimeze dar a tinut sa ne spuna ca daca mai insistam si ramanem in fata usii incuiate va trece la sanctiuni pentru ca a fost sesizat ca perturbam procesul de invatamant.

Ce nu observase politistul era ora la care discutam si programul de la gradinita se incheiase inainte sa intram noi in curtea scolii pentru ca parintii isi luau deja copiii acasa. Pana la urma lamuririle au venit din partea Inspectoratului Scolar Teleorman unde deja ajunsese informatia. Cristiana Piper Savu ne-a declarat telefonic sa se cauta solutii pentru a suplimenta numarul de locuri la Gradinita din comuna Vedea unde pentru acest an au fost aprobate 30 de locuri si in acest moment exista inca trei cereri de inscriere iar parintii care ne-au sesizat trebuie sa aiba un pic de rabdare pentru parcurgerea procedurilor legale in acest caz. Desi Inspectoratul scolar ne-a asigurat ca se vor gasi solutii pentru ca toti copiii sa fie cuprinsi in sistemul de invatamant asta nu scuza in nici un fel atitudinea directoarei scolii din Vedea si lipsa de comunicare atat cu parintii cat si cu presa.

Meteo

Meteo

0°C

Alexandria

Cloudy

Humidity: 100%

Wind: 20.92 km/h

  • 04 Jan 2019

    1°C -3°C

  • 05 Jan 2019

    0°C -5°C