Teleormanul, printre judetele cu cea mai mica promovabilitate la bac

Rezultate Bac 2014

Educatia la zi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In ultimii ani, judetul Teleorman s-a clasat pe ultimele locuri, la nivel de tara, privind procentul de promovabilitate la bacalaureat.

Tot un loc din finalul clasamentului a ocupat si anul acesta judetul Teleorman in ceea ce priveste procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat. La acesta sesiune nici un elev teleormanean nu a obtinut media 10. 44,10% a fost procentul de promovabilitate in judetul Teleorman la sesiunea iunie – iulie a examenului de bacalaureat. Potrivit Ministerului Educatiei, dupa centralizarea a 99,88% din date, 59,22% dintre absolventii de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul. Luni au fost depuse si contestatiile. Acestea se vor corecta in perioada imediat urmatoare, rezultatele finale urmand a fi afisate in ziua de 11 iulie.

Chiar daca procentul de promovabilitate a crescut cu putin peste 9 procente,  comparativ cu anul 2013, locul pe care judetul Teleorman il ocupa in acest an nu este unul onorabil. La nivel de tara, Teleormanul se situeaza pe locul al III- lea, de la finele clasamentului, inaintea judetelor Giurgiu si Ilfov. In anul 2013, judetul nostru a fost pe penultimul loc la nivel national, cu un procent de promovabilitate de 34,5%. Totodata, la acesta sesiune a examenului de bacalaureat nici un elev nu a obtinut media 10. In Teleorman exista si un liceu, unde procentul de promovabilitate a fost 0, fiind vorba despre Liceul Tehnologic "Andrei ?aguna” din localitatea Botoroaga. Mai trebuie mentionat faptul ca, procentul de 44,10% este inainte de contestatii.