Trupe de teatru se „bat” in rime si versuri pentru a pleca la Alba Iulia, de 1 decembrie

Trupe de teatru

Educatia la zi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Concursul „Uniti pentru Romania”, pentru a sarbatori Centenarul Marii Uniri se organizeaza pe sectiuni, respectiv clasele 0-IV, V-VII si liceu si cuprinde mai multe etape. Astazi, in sala de sedinte a Primariei Alexandria s-a desfasurat etapa a patra, teatrul.

Primaria Alexandria organizeaza, anul acesta, mai multe evenimente dedicate Centenarului Romaniei, la care au fost invitate sa participe toate unitatile scolare din municipiul resedinta de judet. Una dintre manifestari a fost denumita „Uniti pentru Romania”.
Din juriu au facut parte actori deja consacrati, respectiv Cosmin Natanticu, Alexandru Ion - co-presedinte Ideo Ideis, Carmen Dumitrescu, to co-presedinte Ideo Ideis si Octavian Anghel, fotograf. Elevii s-au pregatit si au reusit sa introduca publicul in atmosfera timpurilor de mult apuse, ajutati de recuzita si costumati in haine specifice vremurilor au creat pe scena adevarate scenete.
Trupele care au intrat in concurs astazi vor primi punctaje, care se vor aduna la punctele deja obtinute la concursurile de eseuri, pictura si traditii. Proiectul nu se opreste aici, celelalte doua etape, respectiv cultura generala si recitare poezie vor avea loc in lunile iunie si octombrie, iar castigatorii celor trei cagetorii vor pleca intr-o excursie, la Alba Iulia, de 1 decembrie. Toti copiii au primit din partea organizatorilor diplome. Ba, mai mult, trupa de liceeni cu cel mai mare punctaj a primit un premiu din partea actorilor de la Ideo Ideis, iar momentul lor va fi inclus in programul Festivalului de Teatru Tanar Ideo Ideis.