Ziua internationala a educatiei

Ziua educatei

Educatia la zi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In fiecare an pe data de 5 octombrie in Europa este marcata Ziua Internationala a Educatiei. Evenimentul a fost punctat si in unitatile de invatamant din judet, una dintre ele fiind scoala gimnaziala Stefan Cel Mare.

In unitatile scolare din judet astazi a fost marcata Ziua Internationala a educatiei. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, astazi au fost organizate o serie de activitati in care au fost angrenati atat elevii cat si cadrele didactice.
Una dintre unitatile unde a fost marcat evenimentul este scoala gimnaziala Stefan cel Mare din Alexandria. Conform conducerii, in sala de lectura a bibliotecii scolare, cadrele didactice impreuna cu elevii au sustinut o serie de activitati tematice referitoare la educatiei.
Conform actelor normative, pentru prima data Ziua Internationala a Educatiei, a fost sarbatorita in anul 1994. Elevii scolii gimnaziale Stefan cel Mare, au realizat filmulete, dar si scenete prin care au aratat ca fara educatiei nu pot ajunge mare.
Incepand din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Mondiala a Educatiei sa fie celebrata in fiecare an pe data de 5 octombrie.