Activitati dedicate Zilei Educatiei la Gradinita nr. 3 din Alexandria

Ziua Educatiei la Gradinita 3

Gradinita
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Elevii Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” din Alexandria au mers la grădinița nr. 3, pentru a sărbători împreună cu preșcolarii Ziua Educației. Tema de anul acesta a fost: Reușim Împreună, iar cei mici, ajutați de colegii mai mari au pictat și s-au distrat împreună.

Educația este foarte importantă pentru dezvoltarea viitorilor adulți, iar dascălii sunt datori să le insufle copiilor, de la vârste foarte fragede ce presupune acest domeniu. Între școala gimnazială ”Ștefan cel Mare” și Grădinița nr. 3 din municipiul reședință de județ există o colaborare strânsă, de câțiva ani, elevii merg în grădiniță și îi ajută pe preșcolari cu diferite activități.
Elevii au cântat alături de cei mici, iar preșcolarii le-au pregătit poezii, pe care le-au interpretat cu emoție.
Preșcolarii știau clar ce sărbătorim astăzi, chiar dacă au doar cinci ani.
i-am întrebat pe elevi de ce au ales să își petreacă dimineața în compania preșcolarilor, în condițiile în care alți tineri de vârsta lor au alte preocupări.
În 1994, în data de 5 octombrie, UNESCO a declarat pentru prima dată Ziua Mondială a Educatorilor pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a Recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi este sărbătorită în 20 de țări.