Astazi a avut loc inaugurarea gradinitei din Vitanesti

Gradinita Vitanesti

Gradinita
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In aceasta dimineata, in localitatea Vitanesti a avut loc inaugurarea gradinitei. In aceasta unitate de învățământ sunt înscriși 30 de copii.

Din acest an, prescolarii gradinitei din localitatea Vitanesti beneficiaza de conditii optime pentru desfasurarea orelor de curs. Aceasta a fost modernizata in cadrul proiectului “Reabilitare şi extindere gradiniţă cu program normal, comuna Vităneşti. Acesta a fost finantat in cadru Programului Naţional de Dezvoltare Locală de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Lucrările de reabilitare și modernizare ale unității de învățământ pentru preșcolari au fost demarate în vara anului 2015, s-au executat lucrări pentru consolidarea structurii de rezistență a clădirii, a fost schimbată pardoseala și tâmplăria, au fost reamenajate spațiile existente, s-au făcut reparații la șarpantă, acoperiș și înlocuită învelitoarea.
Pentru realizarea investiției, 537 mii de lei au fost alocați de  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dacă banii pentru reabilitare au fost obținuți prin Programul Național de Dezvoltare Locală, autoritățile locale au alocat banii pentru mobilier.
În anul 2015, 56 de localităţi teleormănene din totalul de 97 au beneficiat, pentru proiectele aflate în derulale, de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2014- 2020.