Stimulent financiar pentru prescolari, din anul scolar urmator

Gradinita

Gradinita
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Copiii din familii defavorizate vor primii un stimulent financiar de 50 de lei pe luna daca vor frecventa gradinita. Acest program, „Fiecare Copil in Gradinita” va fi implementat din anul scolar 2016 – 2017.

Guvernul a aprobat printr-o hotarare acordarea de stimulente pentru copiii care frecventeaza invatamantul prescolar. Programul „Fiecare Copil in Gradinita” prevede acordarea de bani pentru familiile defavorizare ai caror copii merg in mod regulat la gradinita. Scopul programului este de a stimula parintii sa isi înscrie copiii in invatamantul prescolar si a asigura in acest fel participarea la programe de educatie a copiilor in situatii grele din punct de vedere financiar. Tichetele sociale acordate in cadrul acestui program vor putea fi folosite numai pentru a se achizitiona produse alimentare, produse de igiena, articole vestimentare sau rechizite. Tichetele au o valoare de 50 de lei si sunt acordate in fiecare luna. Conform legii, este interzisa utilizarea tichetelor sociale pentru achizitionarea de tigari si/sau bauturi alcoolice ori valorificarea acestora prin transformarea in bani.
Mecanismul de acordare a tichetului nu ia in calcul ajutorul social, alocatia pentru copii, bursele sau subventiile agricole. Tichetele vor fi distribuite de primarii, conform formularului de prezente completat de educatori.