A fost schimbata denumirea Scolii Gimnaziale nr. 5 in Scoala Mihai Eminescu

Scoala Mihai Eminescu

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Conducerea Școlii Gimnaziale nr. 5 din Alexandria, care se va numi Mihai Eminescu a organizat astăzi, o serie de evenimente cu ocazia zilei școlii.

Pentru că va purta numele unuia dintre cei mai mari poeți români, ziua școlii se va serba odată cu nașterea artistului, respectiv pe 15 ianuarie, în fiecare an.
La eveniment au fost invitați reprezentanții autorităților publice locale, directori de unități școlare, dascăli, părinți și foști elevi. În fiecare clasă, dascălii au organizat ateliere cu dublă semnificație: s-au împlinit 169 de ani de nașterea poetului Mihai Eminescu, dar și ziua școlii. Copiii au desenat, au colorat, au aflat date importante de Eminescu și au recitat poeziile marelui poet. Mai mult, s-a dansat și s-au cântat melodii populare.
Din partea Primăriei Alexandria a fost prezent la eveniment, primarul Victor Drăgușin, care s-a arătat încântat de faptul că numele școli va fi schimbat în Școala Gimnazială Mihai Eminescu.
Și Prefectura Teleorman a trimis un reprezentant la manifestare, care a transmis mesajul prefectului Florinel Dumitrescu.
Pentru că în procesul de înlocuire a denumirii de Școala 5 în Școala Mihai Eminescu, un rol important l-a jucat și Inspectoratul Școlar Județean, ba, mai mult, a și spijinit inițiativa și demersul conducerii acestei instituții de învățământ, în sala de festivități a fost și un inspector școlar.
Ultimul, dar nu cel din urmă care a ținut să spună câteva cuvinte despre școală, dar și însemnătatea acestei zile importante a fost director unității de învățământ.
Anul acesta, dascălii s-au gândit să invite la ziua școlii și foști elevi, ajunși acum adulți de succes sau liceeni olimpici cu aspirații înalte.
Spre finalul evenimentului, elevii din clasele a II-a și a IV-a au pus în scenă o piesă de teatru, care s-a numit simbolic Centenar.
Finalul manifestării le-a aparținut copiilor iubitori de folclor. Au cântat și au dansat spre încântarea publicului, care a gustat pe deplin momentul. Lăstărașii de Teleorman, îndrumați de învățătoarea Corina Popescu – Voicu au prezentat o suită de dansuri tradiționale, chiar la sfârșitul evenimentului.