Activitati educative de Ziua Europei

Parada Europei

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Liceul Tehnologic Virgil Madgearu din Rosiorii de Vede a marcat Ziua Europei in cadrul unei activitati din programul Proiectului Educativ "Experiente europene ale tinerilor romani", initiat in sprijinul elevilor sai care au posibilitatea sa -si dezvolte personalitatea intr-un spatiu european.

Elevii au vorbit despre ziua de 9 mai si semnificatiile ei istorice, despre Uniunea Europeana si experienta lor din cadrul Proiectului Leonardo da Vinci, in Portugalia. Activitate dedicata zilei Europei la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu din Rosiorii de Vede in cadrul proiectului educativ "Experiente europene ale tinerilor romani", un liceu in care se pune accentul pe educatia si formarea elevilor conform cerintelor europene. Proiectul derulat in liceul rosiorean are un scop amplu dar isi propune in special sa dezvolte personalitatea elevului.
Tematica abordata in comunicarile prezentate de elevi a cuprins atat semnificatia istorica a zilei de 9 mai cat si experienta lor din Europa din cadrul proiectului Leonardo da Vinci.
Experienta profesionala dobandita in urma stagiului de regatire din Portugalia nu este singurul lucru de care s-au bucurat cei 30 de elevi participanti la proiect, ei au adus o multime de amintiri despre locuri si traditii iar micuta expozitie "Amintiri din Portugalia" pastreaza cateva obiecte aduse din tara care le-a fost partener.