Aproximativ jumatate dintre absolventii de liceu nu au promovat examenul de bacalaureat

Rezultate BAC 2020

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Potrivit datelor centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean, puțin peste 52% dintre absolvenții de liceu, înscriși anul acesta la prima sesiune a bacalaureatului au reușit să obțină note de trecere. Printre aceștia se numără și doi elevi cu 10 pe linie, de la Colegiul Pedagogic ”Mircea Scarlat” Alexandria, iar celălalt este de la Zimnicea.

Aproximativ 48% dintre liceenii, care s-au prezentat la această sesiune a examenului maturității nu au obținut note de trecere. Rezultatele inițiale au fost afișate ieri, la ora prânzului, iar cei nemulțumiți de notare au avut posibilitatea să depună contestații, inclusiv astăzi, până la ora 12.00.
Dintre cei 2284 de candidați care s-au prezentat la examen, peste 660 au fost din promoțiile anterioare, iar cinci dintre aceștia au fost prinși de profesorii supraveghetori în timp ce încercau să copieze. La liceul Piatra, Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria, Haralambie și David Praporgescu din Turnu Măgurele și Anghel Saligny din Roșiorii de Vede au fost identificați absolvenții care au încercat să fraudeze examenul.
Sperăm în rezultate mai bune, după contestații, deoarece în perioada următoare, sutele de absolvenți de anul acesta vor îngroșa rândurile șomerilor din județ. Notele finale vor fi afișate duminică, 5 iulie.