Astazi a avut loc prima proba a simularii evaluarii nationale

Simulare evaluare

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Elevii de clasa a VIII – a au intrat in febra simularilor examenelor nationale. Conform calendarului, astazi a avut loc prima proba, cea la limba si literatura romana.

Astazi a avut loc prima proba a simularii Evaluarii Nationale pentru elevii de clasa a VIII a, cea la Limba și literatura română. La nivelul judetului Teleorman, dintr-un numar de 2.745 de elevi inscrisi au fost prezenti 2.484, neprezentandu-se 261 de elevi. Proba a început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise a fost de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Subiectele au fost elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, fiind proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.
Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. Comunicarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 16 martie. În același timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.