Astazi s-a dat startul evaluarii nationale

Evaluare Nationala 2020

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astazi s-a dat startul evaluarii nationale. Prima proba a fost cea la limba si literatura romana. Prima probă a evaluării naționale, cea la Limba și literatura română s-a încheiat în urmă cu puțin timp.

Aceasta s-a desfășurat în condiții speciale, impuse de starea de alertă, în cele 99 de centre de examen organizate în județ. Cea de-a doua proba va avea loc miercuri, 17 iunie, la matematica.
Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00, și 23 iunie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.