Consiliile de administratie au suspendat cursurile la doua clase de gimnaziu din Teleorman

Cursuri suspendate

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Infecțiile respiratorii acute și cazurile de gripă identificate la nivelul județului au determinat responsabilii din învățământul preuniversitar să suspende cursurile la o clasă de la Școala Gimanzială ”Mihai Viteazul” din Alexandria și o alta de la ”Mihai Eminescu” din municipiul Roșiorii de Vede. În școli s-au luat măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean și a Direcției de Sănătate Publică s-au format echipe de lucru comune, care monitorizează permanent situația îmbolnăvirilor în rândul elevilor. Potrivit statisticilor de la nivelul instituțiilor medicale din județ, în luna februarie, se înregistrează cele mai multe cazuri de viroze respiratorii și gripă.
Acolo unde s-a decis suspendarea cursurilor, se vor dezinfecta clasele, băncile și obiectele din interior. Absenteismul masiv în rândul elevilor nu se datorează doar îmbolnăvirilor, ci și a părinților care aleg să-și protejeze copiii, prin netrimiterea lor la școală. Cu toate acestea, procedurile în astfel de cazuri sunt clare și trebuie respectate.