Elevii Liceului Mircea Scarlat se pregatesc pentru concursul Euroscola

Liceul M. Scarlat

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Științifice, a lansat cea de a IX-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2016.

Tema din acest an este cea privind refugiatii, la editia din acest an vor participa si elevii Liceului Pedagogic din Alexandria.
Anul acesta se va desfasura a noua  editie a concursului dedicate liceelor “Euroscola”. Biroul de Informare al Parlamentului European în România  și Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Științifice  invită toate liceele interesate să participe la concursul Euroscola care se va desfășura sub titlul „Criza refugiaților într-o Europă a valorilor”. In editia din acest an s-au inscris si elevii Liceului Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria. Acestia realizand o piesa de teatru.
Cei 24 de elevi inscrisi din cadrul unitatii de invatamant, trateaza acest concurs cu seriozitate, mai ales ca liceul nu se afla la prima participare, aceasta fiind a treia.
Pe langa piesa de teatru, cei 24 de tineri au realizat si un sondaj in randul populatiei privind refugiatii. Concluzia sondajului este una singura: teleormanenii nu sunt pregatiti sa primeasca astfel de persoane.
Elevii au realizat si o sigla. Aceasta este compusa dintr-o valiza si un colac de salvare.
Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a învăța despre modul de viață, despre viziunile și așteptările tinerilor din alte state membre ale Uniunii.