Examenul de bacalaureat 2018 a inceput inca din luna februarie a anului in curs

Bac 2018

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Conducerea ministerului educatiei a luat o decizie, putin surprinzatoare, anul acesta, si anume aceea ca probele practice ale examenului de bacalaureat sa se sustina inca din luna februarie.

Examenul de bacalaureat propriu zis, probele scrise, se va sustine ca si anii anteriori, in perioada iulie-august 2018. Pentru a preintampina un rezultat de promovabilitate mic, la nivelul judetului s-au luat o serie de masuri.
Elevii care nu au participat la probele de evaluare a competentelor trebuie sa stie faptul ca se pot inscrie pentru a sustine probele scrise din vara, doar ca nu vor promova examenul. Un aspect foarte important ar fi faptul ca pe perioada desfasurarii examenului, salile unde se va sustine vor fi monitorizate video si audio.
Candidatii la examenului de bacalaureat au obligatia sa nu patrunda in sala de clasa cu telefoane mobile sau alte obiecte de acest gen. Cei care sunt prinsi copiind sau avand asupra lor astfel de obiecte nu vor mai putea sa sustina examenul 2 sesiuni la rand. Mai multe date si informatii se pot gasi pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Teleorman.