Examenul de bacalaureat este in plina desfasurare

Valeria Gherghe

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In zilele de de 6 si 7 iunie s-a desfasurat prima proba a examenului de bacalaurat. Din numarul total de candidati, 72% au obtinut cel mai inalt nivel de competenta.

In Teleorman mai mult de două treimi din numărul candidaţilor, care au participat la prima probă a Bacalaureatului din acest an, proba de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română, desfăşurată în zilele de 6 şi 7 iunie, au obţinut cel mai înalt nivel de competenţă. La aceasta proba nu a fost nici un eliminat. În zilele de 9, 12 şi 13 iunie se desfăşoară proba de evaluare a competenţelor digitale. Ultima probă orală din cadrul primei sesiuni a bacalaureatului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională are loc în perioada 14-16 iunie. Probele scrise încep pe 26 iunie, cu proba la Limba şi literatura română, pe care o susţin toţi candidaţii, indiferent de profilul absolvit, subiectele fiind însă diferenţiate, pentru uman, respectiv real. Pe 28 iunie are loc proba obligatorie a profilului, Matematică-pentru profilul real şi Istorie -pentru profilul uman. Ultima probă din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat se desfăşoară în ziua de 30 iunie.
Primele rezultate vor fi afişate în 5 iulie, în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00, candidaţii nemulţumiţi având posibilitatea să depună contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 6-9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 10 iulie.