Examenul de bacalaureat, sesiunea de toamna, a inceput de ieri

Bac 2018 sesiunea de toamna

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cea de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 a început luni, 20 august, cu proba la limba si literatur romana. Urmatoarea proba va avea loc pe data de 22 august.

De ieri au inceput emotiile pentru cei care in vara nu au reusit sa promoveze ecamenul de Bacalaureat. Prima proba a sesiunii de toamana, a fost cea la limba si literature romana, urmatoarea va avea loc in data de 22 august, fiind proba obligatorie a profilului, iar ultima va fi cea la alegere si va fi sustinuta in data de 23 august. În zilele de 24 şi 27 august se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 28 august. Totodată, în intervalul 29 - 30 august, are loc evaluarea competenţelor digitale, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 30 şi 31 august.
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.