Fara telefon mobil la ore in scolile din Zimnicea

Scoala Zimnicea

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Conducerile scolilor gimnaziale din Zimnicea, impreuna cu parintii elevilor, incearca sa descurajeze pe cat posibil prezenta telefoanelor mobile in scoli.

Motivele tin de prevenirea eventualelor furturi si de atentia pe care elevii trebuie sa o acorde orelor de curs. De la caz la caz, cele 3 scoli generale ale orasului , lupta cum pot impotriva omniprezentei telefoanelor mobile in scoli.
Confruntata recent cu doua furturi de telefoane, Scoala Gimnaziala “Miron Radu Paraschivescu” din Zimnicea a decis in urma cu o luna de zile sa le interzica elevilor sa mai vina cu telefoanele mobile la scoala. O astfel de masura este aplicata de ani buni la Scoala Gimnaziala nr.2.  Scoala nr.3 este ceva mai permisiva in aceasta privinta-in sensul ca este interzisa folosirea telefoanelor mobile doar in timpul orelor de curs. De la caz la caz, scolile zimnicene lupta cum pot impotriva omniprezentei telefoanelor in scoli. Mai severe sau mai permisive, toate scolile generale ale orasului au prevazute masuri contra telefoanelor mobile.
Tot in sensul diminuarii prezentei telefoanelor mobile in scoala, conducerile unitatilor de invatamant au stabilit si sanctiuni pentru elevii care incalca regulamentul.
Chiar daca atitudinea conducerilor unitatilor scolare este una salutara, chiar daca si parintii se alatura in general initiativei dascalilor, este greu de crezut ca telefoanele vor disparea cu totul din peisajul cotidian al scolilor. O diminuare a lor, o mai mare atentie pentru prevenirea furturilor, si mai ales, nefolosirea lor in timpul orelor de curs, sunt diziderate care pot fi atinse.