In anul scolar urmator vor exista clase cu invatamant bilingv

Invatamant bilingv

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In anul scolar 2017 – 2018 vor exista in judetul Teleorman clase cu invatamant bilingv. Acestea vor fi la 3 licee din Alexandria.

După doi ani consecutiv în care niciun liceu din municipiul Alexandria nu a înfiinţat clase cu învăţământ bilingv, in anul scolar 2017 – 2018 absolvenţii de gimnaziu pot opta pentru această formă de învăţământ la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” şi Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”. Pentru a fi admişi la clasele de bilingv, candidaţii trebuie să promoveze mai întâi probele de verificare a competenţelor de limbă modernă.
Potrivit planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2017-2018, în liceele din Teleorman vor fi mai puţine locuri în clasa a IX-a, numărul acestora fiind aproximativ egal cu numărul elevilor care urmează clasa a VIII-a în anul şcolar curent. În anii şcolari precedenţi majoritatea liceelor din judeţ au supraestimat numărul de locuri în clasa a IX-a, astfel că multe dintre ele au rămas cu locuri neocupate, fiind în imposibilitatea de a înfiinţa numărul de clase propus. Anul acesta, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman s-a luat decizia ca numărul de locuri aprobate pentru primul an de liceu să nu depăşească cu mult numărul elevilor înscrişi în clasa a VIII-a.
Astfel, pentru anul şcolar viitor au fost aprobate aproximativ 2800 de locuri în clasa a IX-a, numărul elevilor înscrişi în clasa a VIII-a în acest an şcolar fiind de 2764.