Iulia Vatau a obtinut locul intai la olimpiada nationala de istorie

Iulia Vatau

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Tot mai multi elevi din judet obtin rezultate bune la olimpiadele la care participa. In lotul celor mai buni copii, a intrat si Iulia Vatau, eleva in clasa a-11-a C la Liceul Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria, care a obtinut locul intai la olimpiada nationala de istorie.

Eleva in clasa a-XI-a C la Liceul Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria, Cristiana Iulia Vatau, a scris istorie la faza nationala a olimpiadeil de istorie ce s-a desfasurat la Buzau. Tanara a obtinut locul 1, iar acest palmares este un vis devenit realitate.
Pasiunea Iuliei pentru istorie este inca din copilarie. Pe atunci mama fetei ii citea foarte mult despre cele mai importante evenimente din lume.
Inainte de faza nationala, tanara a avut emotii care, in cazul ei au fost constructive.
In ceea ce priveste timpul alocat studiului, Iulia sustine ca acorda istoriei cateva ore pe zi, si asta pentru ca datele cronologice trebuie retinute.
Si pentru ca pasiunea pentru istorie este una destul de mare, tanara doreste sa urmeze o carierea in acest domeniu. Pentru a putea reusii, Iulia va aplica la cateva universitati de prestigiu din afara tarii.
Cel mai important motiv care o impinge pe tanara sa plece la studiu peste hotare, este acela ca la noi in tara nu se pune accentul pe cercetare.
La această ediție a olimpiadei, au  participat 208 elevi, din clasele VIII-XII, și 42 de profesori însoțitori din toată țara.