La Scoala din Buzescu a fost marcata ziua sigurantei pe internet

Scoala Buzescu

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ziua siguranţei pe internet 2015 a fost sărbătorită şi în judeţul Teleorman, prin activităţi educaţionale în scoala gimnaziala din localitatea Buzescu. Aceasta zi este marcata in fiecare an pe data de 10 februarie, iar anul acesta a ajuns la editia cu numarul 12. Potrivit statisticilor, în România, 70 la sută dintre copii şi 58 la sută dintre părinţi folosesc zilnic Internetul, fără a cunoaşte pericolele la care se expun.

Astfel, a fost realizat un ghid dedicat atât părinţilor, cât şi elevilor, care evidenţiază, pe de o parte, oportunităţile pe care le oferă mijloacele online pentru dezvoltarea copiilor şi a tinerilor, iar pe de altă parte potenţialele pericole asociate utilizării noilor tehnologii, linia dintre beneficii şi riscuri fiind extrem de fragilă. Astfel ca, la scoala gimnaziala din Buzescu a fost marcata ziua sigurantei pe internet. Activitatea a avut loc la elevii clasei a-4-a.

Utilizarea într-un mod cât mai sigur şi mai responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, cunoaşterea pericolelor navigării nesupravegheate a copiilor şi a adolescenţilor pe Internet au devenit teme de maximă actualitate. De aceea, conştientizarea şi susţinerea acestora impune o implicare din ce în ce mai intensă, de la nivel individual, până la cel instituţional şi decizional. Pentru a constientiza riscurile la care se expun copiii atunci cand sunt lasati nesupravegheati, elevii au au avut discutii in care si-au spus propriile pareri referitoare la avantajele si dezavantajele folosirii internetului.

Scoala gimnaziala din Buzescu este implicata intr-un proiect European alaturi de tari precum Itala, Bulgaria si Turcia. La activitatea de astazi au fost prezenti parinti, reprezentanti ai autoritatii publice locale, dar si din partea Inspectoratului Scolar JudeteanTeleorman, inspectorul de specialitate, Alina Cepan.