Majoritatea unitatilor de invatamant din judet nu au autorizatii PSI

Scoala nr. 5

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In Teleorman, majoritatea unitatilor de invatamant nu au autorizatii de securitate la incendiu. Din numarul total de 153 de unitati cu personalitate juridica, doar 12 au autorizatii.

Dupa ce a avut loc incendiul de la Clubul Colectiv, in toata tara au inceput verificari in ceea ce priveste autorizatiile de securitate la incendiu. In acest sens, am dorit sa aflam care este situatia in judetul Teleorman la unitatile de invatamant. Conform datelor centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman, din totalul de 153 de unitati cu personalitate juridica, din care 3 particulare, doar 12 au autorizatii de securitate la incendiu.
Totdata, de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au fost emise 90 de avize. Conform legii, avizele trebuiesc solicitate inaintea inceperii lucrarilor, la finalizarea acestora urmand a se verifica daca au fost respectate normele de securitate la incendiu, ulterior fiind emisa autorizatia. Periodic, in unitatile de invatamant sunt efectuate controale de catre cadrele ISU, sunt realizate exercitii de evacuare cu copiii si profesorii, precum si instruiri cu personalul didactic si auxiliar. Tot in scoli, reprezentantii ISU desfasoara si campania RISC  - Renunta Improvizatiile Sunt Catastrofale, in cadrul careia elevilor le sunt prezentate regulile de prevenire a incendiilor.