Peste 3300 de locuri disponibile in clasa a IX-a in Teleorman

Elevi bac

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La nivelul judetului Teleorman, in anul scolar viitor, sunt disponibile peste 3.300 de locuri in clasa a IX –a. Cele mai multe dintre acestea sunt forma de învăţământ liceal cu frecvenţă zi.

Pentru absolvenţii de gimnaziu din acest an vor vor fi disponibile 3102 locuri în clasa a IX-a în unităţile de învăţământ din Teleorman. La acestea se mai adaugă alte 270 de locuri pentru formele de învăţământ seral şi cu frecvenţă redusă la care se pot înscrie absolvenţii de gimnaziu din seriile anterioare care au împlinit 18 ani, fie că au susţinut sau nu Evaluarea naţională sau o altă formă a acestei testări. Aceste locuri vor fi ocupate prin repartizare computerizată, în funcţie de opţiuni, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere în care ponderea cea mai mare, respectiv de 75% o va avea media obţinută la Evaluarea naţională, restul de 25% reprezentând media generală obţinută de absolvenţi pe parcursul celor patru ani de gimnaziu.
Fiecare elev din clasa a VIII-a o să primească până la sfârşitul acestui an şcolar un Ghid al absolventului în care sunt cuprinse toate aceste informaţii privind metodologia si calendarul de admitere.
Cele mai multe locuri în clasa a IX-a pentru anul şcolar viitor sunt pentru forma de învăţământ liceal cu frecvenţă zi