Pregatiri pentru festival

Festival Macedonia

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Judetul nostru a fi reprezentat la festivalul international de folclor ce va avea loc la jumatatea acestei luni in localitatea Ohrid din Macedonia. La acesta vor participa elevi ai scolii gimnaziale Stefan cel Mare, ai liceului teoretic Alexandru Ioan Cuza si cei ai Palatului Copiilor din Alexandria.

Ansamblul Folcloric “HORA” al Liceului Teoretic “AIexandru Ioan Cuza” Alexandria  si Formatia “RITMIC” de la Scoala Gimnaziala “Stefan cel Mare” Alexandria, reunite intr-un parteneriat cu Palatul Copiilor Alexandria, participa in perioada 16-20 iulie la cea de a IX-a editie a Festivalului de folclor “MACEDONIAN SUN OF ALEXANDER” , care se desfasoara in localitatea Ohrid, Macedonia. Pregatirile sunt pe ultima suta de metrii iar copii sunt increzatori in fortele lor.
La festival participa un numar de 12 ansambluri din 10 tari din Europa. Festivalul celebreaza diversitatea culturala a Europei, evidentiind identitatea si unicitatea  folclorului fiecarei tari. Festivalul promoveaza folclorul, traditiile si mostenirea culturala, locul de desfasurare a festivalului fiind el insususi un etalon al unicitatii si arhitecturii istorice, una dintre cele mai vechi asezari umane din Europa. Orasul se remarca si prin cele 365 de biserici, cate una pentru fiecare zi a anului. Orasul OHRID face parte din patrimoniul  UNESCO.