Prima proba scrisa la Bac a fost sustinuta de peste 3000 de elevi

Bac 2015

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Peste 3000 de elevi ai claselor a-12-a din judet au trecut prin emotiile unei noi preobe la Bacalaureat. Potrivit calendarului, acestia sustin incepand de astazi probele scrise ale examenului maturitatii, prima fiind  cea la limba si literatura romana.

Daca elevii claselor a-8-a care au sustinut probele evaluarii nationale au scapat de emotii, cei ai claselor a-12-a care sustin examenul de bacalaureat mai au au de trecut peste altele. Pentru acestia de astazi au inceput probele scrise, prima fiind cea la limba si literature romana. Potrivit elevilor teleormaneni subiectele de astazi nu le-au ridicat dificultati majore. De aceeasi parere cu elevii au fost si cadrele didactice de specialitate, care au declarat ca nivelul de dificultate ale subiectelor a fost unul mediu. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar judetean, in Teleorman pentru a sustine proba de astazi s-au inscris peste 3000 de elevi.

In timpul examenului de astazi 3 elevi au avut ghinionul sa fie eliminati din salile de clasa. Alti 225 din cei inscrisi nu s-au prezentat pentru a sustine probla la limba si literatura romana, iar un elev de la Turnu Magurele a solicitat subiectele de rezerva. Potrivit calendarului pentru examenul de bacalaureat sesiunea iun ie-iuliue 2015, urmatoarea proba scrisa va avea loc pe data de 1 iulie si este cea a profilului, iar pe 3 iulie va fi sustinuta cea la alegere. Trei zile mai tarziu, pe 6 iulie, vor fi afisate rezultatele.