Putin peste 47% promovabilitate la Bacalaureat in judet

Rezultate BAC

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Nici jumătate dintre absolvenții de liceu nu au promovat examenul de Bacalaureat în Teleorman. Cu un procent de promovabilitate de 47,3%, județul este pe penultimul loc în țară, în urma sa fiind județul Ilfov cu un procent de 34% rată de promovare.

Dezastru: 47,30% este rata de promovabilitate la Bacalaureat, în Teleorman! Pentru sesiunea iunie a examenului de Bacalaureat s-au înscris 2.470 de elevi, au fost prezenti 2169, 301 nu s-au prezentat cel puțin la una dintre probe și nouă candidați au fost eliminați din examen.
In urma rezultateleor inainte de contestatii, ca procent de promovabilitate pe primul loc se claseaza Colegiul National Pedagogic Mircea Scarlat Alexandria, iar pe locul al doilea Colegiul National Alexandru Ioan Cuza. La polul opus, fara nici un promovat sunt liceele Emil Racovita Rosiorii de Vede si Andrei Saguna Botoroaga.
Pana la ora 16 cei nemultumiti au putut depune contestatiile, iar rezultatele finale vor fi afisate de data de 9 iulie. Pentru a doua sesiune de bacalaureat, cei care nu au promovat acest examen se pot inscrie in perioada 10-13 iulie. Ramane de vazut ce masuri vor lua reprtezentatii Inspectoratului Scolar Judetean pentru sesiune de anul viitor sa nu mai avem acest rezultat.