Rezultate foarte slabe la BAC

Rezultate BAC

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ieri, elevii claselor terminale de liceu au aflat rezultatele examenului de bacalaureat. Si la aceasta sesiune, ca si in ultimii ani, judetul Teleorman s-a clasat pe un loc mai decat rusinos, acesta aflandu-se in coada clasamentului la nivel national.

Rezultatele examenului de bacalaureat au fost afisate ieri, in jurul pranzului. In judetul nostru, ca si la sesiuniile din anii trecuti, mai putin de jumatate dintre elevii prezenti la examen au reusit sa promoveze. Teleormanul se afla, inainte de contestatii, in coada clasamentului national, singurele judete care au fost depasite ca procent fiind Ilfov si Giurgiu.
Facand o scurta analiza, din cele 22 de unitati de invatamant in care elevii au sustinut examenul de bacalaureat, doar in 8 dintre ele procentul de promovabilitate a depasit 50%. Tot conform statisticii, in Teleorman sunt 3 licee unde procentul a fost 0.
Nici la capitolul note situatia nu este mai buna. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Teleormna, cei mai mulţi dintre candidaţi au obţinut medii între 6-6.99, 380 de candidaţi fiind în această situaţie. Alţi 360 au obţinut medii între 7-7.99, 276 de candidaţi au avut medii între 8-8.99 şi numai 152 de candidaţi au avut medii peste 9. Nici un elev din Teleorman nu a obtinut media 10 la sesiunea de vara a examenului de bacalaureat. Dupa aceste rezultate rusionoase, care reflecta stare invatamantului teleormanean, asteptam cu interes masurile pe care le vor lua cei din conducerea inspectoratului pentru a ridica nivelul de pregatire al elevilor.