Unitatile scolare din judet se pregatesc pentru cursurile elevilor din anii terminali

Elevii revin in banci

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Direcția de Sănătate Publică Teleorman, împreună cu Inspectoratul Școlar pregătesc unitățile de învățământ pentru cursurile elevilor din anii terminali, care vor fi reluate în data de 2 iunie. Lămuriri în acest sens ne-a oferit prefectul județului și directorul DSP.

La nivel național, a fost elaborat și încheiat un protocol între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, care prevede măsurile ce trebuie luate în unitățile de învățământ în vederea combaterii răspândirii COVID-19. Pentru elevii din anii terminali, respectiv clasa a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, cursurile se reiau, în condiții speciale în data de 2 iunie.

Practic, autoritățile trebuie să pună la dispoziția elevilor măști de protecție și dezinfectanți. De asemenea, în sălile de clasă nu vor fi mai mult de zece elevi, iar în clădiri trebuie neapărat să fie montate chiuvete și să se realizeze trasee de intrare și de ieșire.
Direcția de Sănătate Publică Teleorman nu va autoriza instituțiile de învățământ, care nu se vor conforma noilor prevederi și nu vor face rabat de la reguli.