Expozitie Cartea de vacanta

Cartea de vacanta

În perioada 20 iunie  – 15 septembrie a.c., la parterul Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, va fi deschisă expoziția Cartea de vacanță.

Devenită tradițională, această activitate vine în întâmpinarea petrecerii timpului liber al utilizatorilor bibliotecii pe perioada vacanței de vară, punându-le la dispoziție titluri din diverse domenii de interes.
Cum vara este perioada vacanțelor nu numai pentru elevi, expoziția se adresează tuturor categoriilor de utilizatori, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă.
Pentru că lunile de vară se leagă într-un fel sau altul de scriitorii latino-americani, la secțiunea literatură cititorii vor regăsi cărți ale acestora.
Este vorba despre argentinianul Jorge Louis Borges, n. 24 august 1899 – m. 14 iunie 1986, scriitoarea chiliană Isabel Allende, n. 2 august 1942 sau un alt nume mare al literaturii chiliene – Pablo Neruda care se naște la 12 iunie 1904. Scriitorul brazilian Jorge Amado și-a legat începutul și sfârșitul vieții de luna august și exemplele pot continua cu Julio Cortazar, Miguel Angel Asturias etc.
Amintim câteva dintre titlurile care se regăsesc în expoziție: Cartea de nisip – Jorge Louis Borges, Eva Luna, Caietul Mayei – Isabel Allende, Șotron – Julio Cortazar, Dragoste în vremea holerei, A trăi pentru a-ți povesti viața – Gabriel Garcia Marquez, Gabriela – Jorge Amado, Mătasea și metalul – Pablo Neruda, Alchimistul – Paolo Coelho, Conversație la catedrală – Mario Vargas Llosa.
Alături de acestea se află și titluri din alte domenii: dezvoltare personală – Terapia de 30 de minute pentru managementul furiei de Ronald T. Potter-Efron,  Cum să vorbim în public de Dale Carnegie, Dezvoltare personală, vindecare emoțională și maturizare de Raluca Ignat, Limbajul corpului de Isabelle Duvernois, Călătoria devenirii umane de Osho, medicină – Bolile și  analizele medicale pe înțelesul tuturor de dr. Ioan Năstoiu, Cum să oprim îmbătrânirea de Jean Carper, Metode simple de eliminare a toxinelor din organism de Christopher Vasey, Obezitatea la copii de Michel Montignac,                                      geografie – ghiduri turistice din seria Top10 (Veneția, Roma, Bruxelles,  Budapesta, Barcelona, Amsterdam, Praga, Istanbul etc.).
Nu sunt uitați nici cei mici, biblioteca punându-le la dispoziție titluri variate, dintre care amintim: din seria ”Învăț să citesc!” – La scăldat, Căsuța din oală, Soldățelul de plumb, Heidi, fetița munților; din seria ”Învăț să citesc!”  în limba engleză – Alice in Wonderland, Sleeping, Beauty, Aladdin; din seria ”Învăț să citesc!” în limba franceză – Le chat batté, Sans  famille, Les Trois Mousquetaires.
Cei interesați să afle informații din diverse domenii vor găsi Seria ”Super imbatabil” – Energia, Fizica și chimia de zi cu zi, Universul, Corpul uman, Planetele.   
Vor putea citi și reciti, de asemenea, cărțile lui Creangă, Slavici, Sadoveanu, Arghezi etc., cărți ce au încântat atâtea generații.
Expoziția rămâne deschisă pe toată perioada vacanței de vară și va fi completată periodic și cu alte titluri interesante din colecțiile instituției.
De asemenea, cărțile vor fi puse la dispoziția celor care vor să le împrumute la domiciliu.